El govern català farà un estudi de la mobilitat de la comarca

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques engegarà aviat l’estudi més acurat que s’ha fet fins ara sobre la mobilitat al Maresme. Aquest document inclourà, entre altres punts, la controvertida anàlisi sobre el volum de vehicles que podrà suportar l’autopista C-32 quan l’actual N-II es transformi en un carrer més. El Consell Comarcal també crearà una comissió amb representants de tots els grups polítics que farà d’interlocutora amb la Generalitat per resoldre la construcció o no de la polèmica via alternativa a la carretera N-II.

El Punt / ACN / Ràdio Palafolls
El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, va confirmar ahir l’encàrrec de l’estudi de la mobilitat del Maresme. Segons Nadal s’estudiarà el nombre màxim de vehicles que pot i podria suportar l’autopista C-32, així com el nombre de cotxes que passen ara per l’N-II i quants en podrien passar per la via alternativa prevista a la nacional.

De fet la N2 continua centrant el debat a la comarca en matèria d’infrastructures. En l’última reunió d’alcaldes de la comarca, celebrada al CCM aquesta setmana, que ha durar més de tres hores, tots els alcaldes han manifestat la necessitat d’arribar a acords a nivell comarcal per demanar a la Generalitat una solució que satisfaci tothom i que posi fi als problemes de mobilitat relacionats amb la N-II. Tot i aquesta voluntat d’entesa, cada partit, cada municipi i cada zona de la comarca té les seves preferències i interessos i sembla que el consens total serà molt difícil d’assolir. La construcció d’una nova carretera i l’alliberament del peatge de la C-32 són les alternatives que hi ha sobre la taula

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, també va parlar sobre aquesta possible gratuïtat de la C32. Nadal va assegurar que aquesta opció ara no és viable, ja que si no es pagués peatge, es correria el risc que els camions que habitualment utilitzen l’AP-7, utilitzessin l’autopista del Maresme, fet que, segons Nadal, podria col·lapsar-la.
Tot i això, el secretari de Mobilitat va subratllar que el govern català estarà en contacte amb la gent del territori, a través del CCM.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics