URGENT

Avui ha començat la campanya de vacunes contra la grip.

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut ha iniciat avui la campanya de vacunació contra la grip, en la qual s’aplicaran de forma gratuïta prop de 1.500.000 dosis de vacuna antigripal arreu de Catalunya, tant en persones pertanyents a grups de risc com en els altres grups de població a qui va adreçada.

La vacunació antigripal s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions en la seva salut si pateixen la grip com per exemple persones de més de 60 anys, persones internades en institucions tancades com ara residències geriàtriques, centres de malalties cròniques o malalties mentals, adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques.

També cal vacunar-se tots aquells que poden transmetre la grip a persones d’alt risc com ara personal sanitari i les que conviuen amb persones d’alt risc (inclosos els infants).

Cada any emmalalteix entre un 5 i un 20% de la població per culpa de la grip. Aproximadament un de cada quatre processos respiratoris amb febre poden ser deguts a la grip, obligant en alguns casos a l’hospitalització en casos de complicacions derivades de la grip.

La vacuna antigripal és la millor mesura per prevenir tant la grip com les complicacions derivades.

A PLF, on es calcula que es subministraran unes 1500 vacunes, avui s’ha començat a donar cita per vacunar-se a les persones de risc, unes vacunes que es començaran a subministrar a partir del proper dia 8 d’octubre un cop tancades les agendes. Qui vulgui demanar cita per vacunar-se ho pot fer a través del telèfon del CAP de PLF 93 762 04 53 o bé de forma presencial al mateix ambulatori local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics