URGENT

L’atur a PLF no para de créixer des del passat mes de març.

Compartiu aquesta història

Segons dades de l’Inem, a PLF el nombre de persones sense feina no para de créixer des del mes de març.

De gener a febrer el nombre de desocupats va baixar en 2 persones i en 30 de febrer a març. A partir d’aquí cada més s’ha anat incrementant el nombre de desocupats. De març a Agost el nombre de d’aturats a PLF ha crescut un 19.18%, passant dels 391 desocupats al març a les 466 persones a l’agost.

Pel que fa a les dades interanuals, entre agost del 2007 i el del 2008, l’atur ha augmentat en un 33.5% a PLF.

El col.lectiu d’aturats més nombrós és el comprés entre els 25 i els 44 anys, seguit per els majors de 45. El col.lectiu menys desocupat és el de menors de 25.

Pel que fa als sexes, les dones representen el 54.3% dels desocupats palafollencs al mes d’agost, pel 45.7% que representen els homes palafollencs en edat de treballar, però que no tenen feina.

El sector que més atur ha generat a PLF és el de serveis, seguit per la indústria i la construcció. El nombre d’aturats provinents d’aquests sector, però, ha augmentat significativament en un any. A finals d’agost del 2007 el nombre de professionals desocupats en aquests sector al nostre municipi era de 50 persones, mentre que aquests agost el nombre ha pujat a 91, que significa una alça del 82%. De fet el grup d’aturats provinents de la construcció és el que ha experimentat un creixement més espectacular entre juliol i agost d’aquests any passat dels 71 als 91 professionals aturats.

Aquestes dades les coneixem el mateix dia que es publica l’avanç de les dades d’atur corresponents al mes de setembre. En dades generals, a Catalunya, l’atur ha augmentat 12.100 persones, i al conjunt de l’Estat, el nombre d’aturats ha pujat més de 95.000 persones, fins a arribar als 2.625.000 desocupats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics