URGENT

PLF esquiva, de moment, el mosquit tigre.

Compartiu aquesta història

Al Maresme des de que es va detectar per primer cop l’any 2006, concretament a Caldes d’Estrac, el mosquit tigre ha anat expandint-se. Així el 2007, es va poder comprovar que hi havia 4 municipis més afectats: Montgat, El Masnou, Arenys de Mar i Canet de Mar. Aquest any s’ha sumat a la llista Tordera i hi ha 5 municipis més on s’està investigant la seva presència Tiana, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Calella.
Ho confirma Josep Antolí, tècnic de salut pública del Consell Comarcal.

A Malgrat, Sta. Susanna, Pineda i PLF encara no s’ha detectat aquests insecte, ni s’ha denunciat cap possible presència del mosquit, les picades del qual a vegades es confonen amb les d’un mosquit autòcton, tot i que són molt més fortes i doloroses.

Es tracta d’una espècie de mosquit que és actiu sobretot de dia i principalment a l’exterior de les cases, on sol trobar elements que li permeten reproduir-se amb una certa facilitat. Els ous i les larves viuen en petites masses d’aigua estancada que es poden acumular en joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d’animals domèstics…etc

Ahir es van fer unes jornades al Consell Comarcal del Maresme sobre aquests insecte. Unes jornades que van concloure que la millor arma per erradicar el mosquit tigre és la conscienciació de la població de la necessitat de prendre tot un seguit de senzilles mesures per evitar la seva proliferació.
Antolí assegura que ara, abans que l’insecte hiverni poden existir més picades de la femella del mosquit tigre.

Els experts asseguren que el més important i efectiu per evitar la seva propagació és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aqüàtiques i això es pot aconseguir eliminant tots els punts d’aigua on pot crèixer.

És per això que es fa una crida general a la població per controlar la presència d’aigua en els recipients que pugin tenir a l’exterior dels seus habitatges, galledes, bidons, safareigs . També, ara que s’acosta la Diada de Tots Sants, es demana a la població que eviti posar en els cementiris rams en gerros amb aigua

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics