Sta Susanna recupera el bunquer de la Guerra Civil

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El búnquer, ubicat a la platja de les Dunes, és un fort defensiu construit l’any 1938 per les tropes republicanes per protegir-se dels bombardejos que arribaven per via marítima durant la Guerra Civil Espanyola. Anys més tard, el general Franco el va fer servir com a element estratègic de les seves accions militars.

Ara, l’Ajuntament de Santa Susanna ha impulsat la seva recuperació, amb uns treballs que han consistit en la neteja, adequació de l’espai i consolidació de l’estructura, així com la seva documentació i senyalització.
L’alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal, ha destacat la importància de la recuperació del bunquer “per recobrar la memòria del municipi i conèixer la seva història”.

La inauguració, feta el passat diumenge va comptar amb un testimoni d’en Joan Font, que va treballar en la construcció del búnquer quan tenia 16 anys. L’acte també va comptar amb els apunts històrics a càrrec de Pere Tardà.
El bunquer és el primer dels vuit elements que Santa Susanna ha declarat Bé Cultural d’Interès Local, com ara la capella del St Crist de Balasch, el molí d’en Jordà, la Masia de Can Ratés, el Conjunt de Mas Parera o la Torre de Montagut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics