URGENT

Malgrat digitalitza els llibres parroquials per tal de poder-los consultar.

Compartiu aquesta història

Els arxius parroquials de Malgrat de mar es podran trobar aviat a digitalitzats a les oficines de l’Arxiu municipal, departament que amb la col.laboració de la parròquia del municipi han digitalitzat els llibres de bateig, matrimonis i defuncions per fer-los consultables informàticament, una digitalització que es presentarà el proper dia 26 d’octubre en el marc de les matinals d’història d’enguany.

Els llibres recopilats donen informació des del 1563 i fins el 1907, i conformen un interessant font d’informació històrica i social de la població veïna en aquests segles. L’arxiver de Malgrat, josep Mª Crossas, explica la importància de les dades digitalitzades.

No s’ha digitalitzat els últims 100 anys a l’entendre que és informació de persones vives i que les seves dades són privades.

La presentació es farà aquests diumenge al migdia a la biblioteca municipal i anirà a càrrec del rector de la parroquia de Malgrat, Enric Tubert i del professor d’història de la UdG Joaquim Puigvert.
Tot i la digitalització dels arxius parroquials, aquests no es podran consultar a la web, i només es podran consultar personalment a la parroquia i a l’arxiu.

Aquesta serà la primera de les matinals d’història de Malgrat d’enguany, que continuaran amb una exposició fotogràfica del considerat primer fotògraf professional del municipi; Antoni Poch, que va fotografiar la vida de Malgrat entre els anys 40 i 80. L’exposició, amb un centenar d’imatges, farà un recorregut pels Nadals de Malgrat entre els anys 1950 i 1970, i es podrà visitar entre els mesos de desembre i gener a la biblioteca la cooperativa de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics