URGENT

RIP llença un especial per criticar la decisió de l’Ajuntament de canviar l’aparcament de bicicletes amb formes femenines.

Compartiu aquesta història

Semblava un assumpte enterrat, però de nou la revista RIP ha posat els aparcaments bicicletes amb formes femenines a primera pàgina d’actualitat. La revista ha publicat un especial de 4 pàgines en el que critica la decisió del consistori palafollenc de canviar els aparcaments de lloc després de la polèmica de fa un mes.
Dies abans d’inaugurar-se el casal de la dona, l’Ajuntament va col·locar-hi un aparcament per a bicicletes amb formes femenines que diferents sòcies del casal van considerar ofensiu i denigrant al considerar que vexava a les dones. Davant la polèmica i per evitar que aquesta s’estengués al funcionament del nou Casal, el consistori va retirar-lo i recol.locar-lo a la plaça consistorial.

Sota la frase “l’Ajuntament s’ha baixat els pantalons”, la redacció de la revista critica la decisió de reubicar la instal·lació a la plaça de l’Ajuntament. En la seva editorial la revista acusa als contraris de l’aparcament de ser intolerants i intransigents i ser vigilants de la moral.
En un altre escrit repassa d’altres elements singulars del municipi i publica una entrevista fictícia a Francesc Macià i a Lluís Companys, dos expresidents d’ERC, formació que va denunciar primer la col·locació de l’aparcament.

Crida l’atenció la portada i la contraportada de l’especial de la revista. En la portada es mostra un cul amb una roda de bicicleta aparcada entre les natges, metafòricament tal i com quedaven aparcades les bicicletes amb l’aparcament retirat del casal de la dona. A la contra es mostren d’altres elements amb significacions sexuals que es poden trobar arreu del món, com representacions antigues, panys de porta o escultures que representen dits amb formes fàl·liques.

L’edició especial de la revista, d’una tirada de 1000 exemplars, sortirà al carrer aquesta mateixa setmana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics