URGENT

Malgrat posa en marxa una prova pilot per fer compostatge comunitari i casolà

Compartiu aquesta història

Com ja va informar aquesta emissora, Malgrat posarà en marxa una prova pilot per fer compostatge, dividida en dues campanyes: el compostatge casolà i un altre de comunitari.

Pel que fa al compostatge comunitari, s’instal·laran uns compostadors al parc Francesc Macià (Centre de Compostatge) on es podrà dipositar de forma voluntària la fracció orgànica generada a les cases de Malgrat. En aquest cas, els ciutadans només hauran d’aportar la matèria orgànica; la fracció vegetal i el manteniment aniran a càrrec de l’Ajuntament.

Per altra part, per tirar endavant el compostatge casolà, es subministraran fins a 20 compostadors a diferents famílies que vulguin participar de la prova pilot i que disposin de jardí a casa. Tot i que el compostador serà propietat de l’Ajuntament, el manteniment anirà a càrrec de la família. Si del jardí no es pot extreure suficient fracció vegetal podran sol·licitar-la en el Centre de Compostatge.

Per participar en aquest prova pilot cal fer una inscripció prèvia abans del 4 de novembre. El proper 8 de novembre a les 11 h al parc Francesc Macià es farà l’inici de la campanya, que gestionarà l’empresa ASEPMA. Aquest dia, els interessats participaran en una xerrada formativa i posteriorment, hauran de signar un compromís i rebran el compostador -en el cas del compostatge casolà-, un paquet de bosses compostables, un cistell i un exemplar de la Guia del Compostatge.

Malgrat, com la resta de poblacions que comparteixen servei de recollida de residuus, com PLF, estudia la introducció de la recollida selectiva de la materia orgànica en els propers mesos.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics