URGENT

Els pressupostos de la Generalitat preveuen sols 14 mil € d’inversió a PLF.

Compartiu aquesta història

Les inversions en infraestructures que la Generalitat recull per a PLF de cara al proper any només inclou una actuació valorada en una aportació de 14.046 €. Es tracta de la restauració de la coberta vegetal de la finca conveniada de Cal Sastre.

Pel que fa al Maresme la inversió del govern català puja als 62. milions 900 mil €. Aquest xifra representa 28,6 milions menys que els que el govern català ha donat a la comarca per aquest any.

La interconnexió entre les xarxes d’aigua potable d’Aigues Ter LLobregat i del Maresme Nord, que actualment ja s’està duent a terme, s’endú la partida més gran del pressupost: 8,9 milions d’euros. Segueix en la llista la constitució del cens emfitèutic vinculat a l’edifici de l’hospital de Mataró, amb 5,2 milions; el soterrament de la riera de Targa i els torrents de Daniel i Lloveras de Vilassar de Dalt, amb 5 milions, i l’estació depuradora d’aigües residuals i col·lectors de Can Massuet-El Far, a Dosrius, que costa 3,8 milions.

També continuen rebent subvenció projectes que ja s’han iniciat aquest any, com ara el centre de salut mental, hospital de dia i drogodependència de l’hospital de Mataró, que obté 2,8 milions o el del pas de vianants a l’enllaç de la C-32 entre els dos Arenys, que aconsegueix 1,3 milions més.

Els pressupostos continuen donant suport a cobrir la demanda d’habitatge de protecció oficial. Així rebran una partida pressupostària Premià de Dalt, el Masnou, Alella, Sant Pol, i Mataró.
Pel que fa als centres educatius, el pressupost català pel 2009 preveu una escola a Sant Vicenç de Montalt; 1a Cabrils; 1 a Arenys de Munt, 1 a d’Alella i 1 a Arenys de Mar.

Altres inversions destacades són la construcció del centre d’atenció primària de Tordera, 403.000 euros o els 28 milions destinats a l’ampliació de la dessalatora de la Tordera, al terme de Malgrat.
El controvertit projecte de canalització de la riera de Malgrat, entre el carrer Riera i el carrer del Carme, té un nou pressupost adjudicat de 691.725 euros perquè s’acabi l’obra aturada des de l’agost del 2007 com a conseqüència de la mobilització ciutadana.

 

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics