URGENT

El ple de PLF aprova les ordenances fiscals pel 2009.

Compartiu aquesta història

Amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i CiU, i també del PP, es van aprovar divendres les ordenances municipals de cara a l’exercici fiscal del 2009. La resta de formacions van votar-hi en contra.
La proposta inicial de l’equip de govern es va mantenir respecte l’anunciat pel regidor d’hisenda, Josep Ribas en aquesta emissora. Així l’IBI pujarà l’IPC, ja que segons el consistori PLF és l’únic poble del Maresme on no s’ha revisat aquest impost. L’IAE, també pujarà el coeficient que s’aplica a les empreses de gran facturació.

Pel que fa a les escombraries, l’impost per a habitatges de la trama urbana s’incrementarà l’IPC, arriban als 110.8 € d’impost de recollida de residus, mentre que les cases aïllades l’impost serà superior arribant als 116.6 €.
El regidor d’hisenda de l’Ajuntament de PLF, Josep Ribas explicava al plenari que la recollida d’escombraries és deficitaria al nostre municipi.

La pujada d’aquests impost per a establiments dins la trama urbana s’apuja un 10% mentre que els grans productors, bàsicament als polígons industrials s’apuja un 15%.

El servei de grua canviarà d’empresa després d’algunes queixes dels usuaris. El preu s’ha adequat al cost real del servei i a més a partir del 2009 es cobrarà 20 € cada dia que el vehicle passi al dipòsit municipal.

La resta d’ordenances i taxes municipals es mantenen als mateixos preus que aquests any.

A aquesta proposta cal sumar-hi l’acceptació per part del govern d’introduir-hi una de les esmenes que va presentar el PP. El seu portaveu ja havia anunciat dijous que havia presentat 5 esmenes a les ordenances municipals. Finalment una d’elles va ser acceptada i aplicada a les ordenances del 2009.

Es tracta de la rebaixa del 15% del mòdul de construcció a partir del qual es fixa la taxa de llicència d’obres. És a dir, si abans es prenia de referència un preu de 600 € per m2 a l’hora de calcular l’import de la llicència, i atès que el preu de la vivenda ha baixat al nostre municipi, el mòdul s’ha reduït un 15%.

Gràcies a l’acceptació d’aquesta esmena el PP va votar a favor de la proposta, tot i que va lamentar que no s’acceptessin les altres esmenes presentades, ja que segons el seu portaveu, Óscar Bermán, anaven destinades a rebaixar la càrrega impositiva dels palafollencs.

Precisament ERC no va trobar encertat acceptar aquesta esmena sense cap estudi previ sobre la repercussió que tindrà aquesta rebaixa del mòdul de la llicència d’obres. Tot i que el portaveu republicà, Jordi Pedemonte, va explicar que no hi anava a votar a favor, finalment per aquesta raó, va votar en contra de les ordenances.

Per contra, Xavier Dalmau de CiU, va agraïr la col.laboració del PP, tot esperant que aquesta sigui la tònica habitual dels populars. Dalmau recorda que la pujada d’alguns impostos han d’anar seguides d’una millora en el servei.

Iniciativa també va votar en contra de les modificacions de les ordenances. El seu portaveu va demanar que es tinguessin en compte una seria de bonificacions per aquells habitatges i empreses que tinguin un compromís medioambiental i amb la sostenibilitat.

L’alcalde de PLF va assegurar que les propostes dels ecosocialistes eren molt interessants i que s’estudiaran de cara a les modificacions de l’any que ve.

Aquestes ordenances, que es van aprovar al ple de divendres, seran aplicables a partir de l’1 de gener del 2009 al nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics