PLF demana que els ajuntaments deixin de pagar l’IVA.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El PSC del nostre municipi, a l’equip de govern local, va presentar al ple de divendres una moció que demana a l’Estat que deixi de cobrar l’IVA als ajuntaments, i a l’hora que els pisos que són de protecció oficial no tinguin aquesta càrrega impositiva, a l’entendre que el govern s’embutxaca diners mentre fa habitatges per a persones amb necessitat.

L’alcalde de PLF va explicar en l’argumentació, que la situació és injusta i absurda, i demana al govern que entengui que els ajuntaments són part del propi l’estat i que per tan és absurd que hagin de pagar l’IVA.

Valentí Agustí va explicar que la proposta, que també es tracta en diferents agrupacions municipalistes catalanes, es fa ara en època econòmicament difícil, per que és quan es veu algunes situacions absurdes, que en època de bonança potser passen desapercebudes.
L’alcalde explicava que els ajuntaments han rebut delegacions de moltes competències, i que a canvi continuen pagant impostos a l’Estat.

La moció es va aprovar amb els vots favorables del PSC i CiU, ERC i ICV van votar-hi en contra i el PP es va abstenir.
Els populars i els republicans van assegurar que no podien votar-hi a favor, ja que hi havia referències a la salut econòmica de l’Ajuntament amb unes dades que no han estat validades i que per tan si donaven suport a la moció era donar fe també a l’estat de comptes del consistori.

L’alcalde de PLF va retirar una part de la moció en la que demana que les empreses privades que gaudeixen de certs privilegis impositius, deixin de tenir aquests previlegis i actuïn com qualsevol altre empresa que ha de pagar els seus impostos als consistoris. Va posar com exemple Acesa, que fins ara no pagava l’IBI dels terrenys de l’autopista o d’altres empreses com de telefonia i serveis que no paguen per les actuacions que han de fer als municipis.

El PSC va retirar aquesta part de la moció per tal de poder-la parlar en una moció a part en un altre sessió plenària.

La petició d’exempció d’IVA als ajuntaments, que es va aprovar divendres al ple, es farà arribar a les institucions catalanes i espanyoles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics