URGENT

Malgrat presenta el seu projecte de compostatge cassolà i comunitari

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha presentat la prova pilot de la campanya per fer compostatge casolà i comunitari al municipi.

Durant la presentació, les persones interessades van rebre una xerrada formativa sobre què és fer compostatge i quin procés s’ha de seguir. A l’acte hi varen assistir unes 25 persones entre les quals hi havia algunes interessades concretament en el compostatge casolà i d’altres en el comunitari. Els participants van rebre una guia explicativa juntament amb els estris necessaris per formar part de la campanya. En el cas del compostatge casolà, els interessats van rebre el compostador, un paquet de bosses compostables i un cistell.

Actualment, 15 famílies ja tenen el compostador a casa i 5 més han formalitzat el seu interès en formar part de la campanya. Així, es complirà la previsió inicial de la Regidoria de repartir 20 compostadors.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Lluïsa Mérida (PSC), va explicar durant l’acte que aquesta mesura complementa les accions que es porten a terme per fer una bona gestió dels residus. En aquest sentit, Mérida va detallar que “les persones que participen en la campanya tenen un alt nivell de conscienciació, ja què fer compostatge requereix un esforç.

La regidora va remarcar també que per a l’Ajuntament la posada en marxa d’aquesta campanya suposa el començament d’una nova etapa ja que a partir del 2009 la recollida orgànica serà per a grans productors i l’any següent, el 2010, per a tota la població.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics