Prop del 50% dels estudiants de secundària de PLF secunden la vaga convocada avui al sector educatiu.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El professorat i els alumnes estan cridats avui a manifestar-se contra la llei d’educació de Catalunya coincidint amb l’inici de tramitació parlamentària que es va celebrar ahir.

A PLF la vaga sols ha tingut incidència en l’alumnat de certs cursos de secundària. En concret alumnes de 3rs i 4ts d’ESO i alumnes de Batxillerat, que sí han secundat la vaga convocada, i avui no han anat a classe. Segons les dades facilitades pel centre educatiu, avui falten a classe uns 150 alumnes dels poc més de 300 que té el centre de secundària del nostre municipi.

Pel que fa als docents, cap professor de les dues escoles de primària del municipi, el CEIP Les Ferreries, i el CEIP Mas Prats, ni tampoc de l’institut de PLF ha secundat avui aquesta vaga convocada per tres sindicats de mestres , mentre que els altres sindicats han anunciat mobilitzacions per finals d’aquests mes.

El risc de desmantellament de l’educació pública i la suposada aposta per la privatització són dos dels arguments que esgrimeixen els sindicats per mobilitzar els docents contra el projecte de la llei d’educació.
El director de l’IES de PLF, Daniel Lopez, explica quins són els motius dels convocants d’aquesta vaga .

El passat mes de febrer també es va fer una jornada de vaga que sí va tenir ressò al nostre municipi. Llavors un 79% dels docents va secundar la vaga convocada contra la Llei d’educació.

El director del Ceip Les Ferreries de PLF, Maria Mañé denuncia que molts mestres no secunden la vaga, tot i estar d’acord en els principis de l’aturada, per els nous serveis mínims que decreta el departament i per la part de sou que descompta al govern dels sous dels docents que fan vaga.

En la passada vaga el 100% dels mestres de Les Ferreries volien secundar l’aturada tot i que 6 van haver de fer serveis mínim.

 

 El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics