URGENT

Pineda té un fracàs escolar del 52% a 1r d’ESO

Compartiu aquesta història

Un de cada dos alumnes que comença primer d’ESO a Pineda no superarà el curs i haurà de repetir-lo. Igualment, un de cada dos estudiants de 4t no es graduarà el mateix any en què faci el curs.

Aquestes són les primeres dades de la diagnosi sobre el sector educatiu encarregada a la Diputació, una diagnosi que lògicament han fet saltar l’alarma en el consistori, que les ha fet arribar al Departament d’Educació perquè en tingui constància i actuï en conseqüència.

Les dades utilitzades en aquests estudi corresponen als cursos 2004/2005 i 2006/2007.

Segons l’estudi el 52% dels alumnes que cursen 1r d’ESO a Pineda l’ha de repetir. A la comarca del Maresme els nivells se situen al voltant del 20%.
Pel que fa a 2n, el 33% dels alumnes repeteixen i el 38% passen de curs amb assignatures pendents.

Finalment, a 4t d’ESO, el tant per cent es torna a disparar i situa en un 51,8% el nombre d’estudiants que no es graduen en el mateix any en què fan l’últim curs d’educació secundària obligatòria.
L’ajuntament no amaga la seva preocupació per una situació que sonsidera un problema greu de fracàs.

Comparada amb els municipis del voltant, la situació de Pineda és significativament més greu, fet que ha provocat les primeres veus de queixa de la comunitat educativa local que posen en dubte algunes de les xifres de l’estudi.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics