URGENT

Sols 3 persones han presentat sol·licitud per als 20 pisos de protecció oficial que no s’havien venut a l’estiu.

Compartiu aquesta història

Demà dissabte acaba el termini per presentar les sol·licituds per als interessats en adquirir un dels 20 pisos de protecció oficial que encara no s’han venut al costat de la biblioteca.

La promoció consta de 32 pisos, dels quals sols se’n van poder vendre 12 en la primera fase. L’ajuntament va assegurar que molts palafollencs que van participar al sorteig no van poder comprar la vivenda ja que les entitats bancàries havien restringit les condicions d’obtenció els préstecs hipotecaris.

Llavors l’Ajuntament de PLF va decidir fer un segon sorteig amb els 20 pisos restants. En aquesta segona fase, les bases es van suavitzar per facilitar l’accés a més persones.

Tot i això demà es tancarà el procés i sols s’han presentat 3 sol·licituds, que igualment encara s’hauran de validar per comprovar que compleixin les directrius del segon sorteig.

En vista que no es podran adjudicar tots els pisos de protecció oficial projectats, l’Ajuntament ja ha anunciat que a partir d’ara la promotora de la construcció podrà vendre els pisos de forma lliure sense cap restricció.

Ho anunciava aquests matí al programa Tot a Punt la regidora de Serveis Socials, Dolors Agüera.

Agüera assegura que la poca flexibilitat de les entitats bancàries a l’hora d’atorgar hipoteques ha propiciat el fracàs aquesta promoció pública. Tot i això el consistori continuarà fent promocions d’habitatge protegit, tot i que es buscaran fórmules per a que resultin més barats, com ara fer-los més petits.

Tampoc han ajudat les condicions de la compra dels immobles protegits ja que s’ha de pagar el 20% del valor total del pis abans d’un any, repartit en una primera entrada del 15% i mensualitats el 5% restant en mensualitats entre els 700 i els 800 €, també ha frenat a molts possibles compradors.
Els 32 pisos de la promoció de la biblioteca són , d’entre 64 i 90 m2, i costen entre 151 mil i 200 mil€. Tots els habitatges inclouen un aparcament i un traster, i la data d’entrega dels pisos es preveu per a la propera tardor.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics