URGENT

Puja substancialment el nombre d’inscrits a la borsa de treball de PLF i baixen les ofertes laborals.

Compartiu aquesta història

Segons dades facilitades per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de PLF, en aquests 2008 hi ha hagut un augment considerable del nombre de persones que s’han inscrit a la borsa de treball gestionada per aquesta àrea de l’Ajuntament.

Així en tot el 2007 es van inscriure 268 persones en aquesta borsa. En canvi des de gener i fins a octubre d’aquest any es van inscriure a la borsa de treball 319 persones, cosa que, a falta de 2 mesos per comptabilitzar, ja suposa un augment del 19% respecte les dades de tot l’any passat.

A més les ofertes de feina han baixat en el que porten d’any. En tot el 2007 es van ofertar des de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de PLF un total de 254 llocs de treball, mentre que en els 10 primers mesos del 2008, sols s’han gestionat 143 ofertes. Una disminució, de moment, del 43.7%.
La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de PLF, Dolors Agüera, explica que la situació en aquest últim trimestre de l’any s’ha agreujat per l’aturada del sector de la construcció i de serveis.

L’anàlisi de les ofertes de treball cobertes amb els usuaris de la borsa tampoc són positives. L’any passat es van cobrir amb persones usuàries de la borsa un total de 181 ofertes de treball i de gener a octubre del 2008 sols s’ha comptabilitzat 86 usuaris col·locats. Això ha fet baixar la taxa de cobertura d’ofertes del 71.2% del 2007 al 60.1% dels primers 10 mesos d’aquests 2008.

El mes d’octubre es tancava a PLF amb una taxa d’atur del 12.9%, és a dir que de les 4150 persones amb edat activa, 537 estan aturades, en la seva majoria dones a partir de 30 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics