URGENT

Els bars i restaurants del Maresme serveixen un 33% menys de menús per la crisi.

Compartiu aquesta història

Una enquesta encarregada pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme revela que els bars i restaurants de la comarca han començat a notar una davallada de clients a causa de la crisi econòmica.

Les dades mostren que 36 establiments, la majoria restaurants i bars restaurants, han acomiadat personal: un total de 73 persones. El 44% de les empreses noten la davallada de clients des d’aquest estiu, però el 41,58% ja la notaven des de principis d’any. Pel que fa al percentatge, un 61,8% comptabilitzen la seva facturació entre un 10% i un 30% menys.

L’enquesta, feta a un centenar dels 400 associats al Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, ha evidenciat el mal moment del sector.

Pel que fa als serveis més tocats per la crisi, encapçala la llista el que correspon als menús. La tendència d’endur-se el dinar de casa per estalviar-se haver d’anar a menjar a un restaurant s’imposa i ja se serveixen un 33% menys de menús en els establiments del sector. També baixa el nombre d’entrepans que es serveixen als establiments de restauració, una deballada del 24%.

Tot i això, són els restaurants, segons l’enquesta, els que més noten aquesta situació actual i acumulen els percentatges més alts pel que fa a la baixada de facturacions.

 

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics