La marató de TV3 pot ajudar a solidaritzar-se amb els malalts mentals.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta és l’opinió del president de la Comunitat Terapèutica del Maresme, Valentí Agustí.
Agustí va participar ahir en la projecció de la pel.lícula mones com la Becky, de Joaquim Jordà, que gira entorn de les malalties mentals, que serà la causa d’enguany de la Marató de TV3.

Agustí explica que per als malalts a vegades és pitjor l’estigma social que tenen aquestes malalties que no pas les crisis, pel que una acció com la marató de la televisió catalana pot ajudar a solidaritzar-se amb els malalts.

La projecció, ahir al centre cultural de Malgrat, de Mones com la Becky, film en el que hi participen pacients del centre ocupacional del Molí d’en Puigverd de PLF, està emmarcada en les activitats dirigides a recollir diners per a la causa de la Marató, activitats que continuaran demà dissabte.

A malgrat la Comunitat Terapèutica ja té un centre residència per a malalts mentals, i de fet es preveu que la pròpia Comunitat pugui instal·lar una nova residència terapèutica amb més places i serveis al municipi. El president de l’entitat assegura que fer aquesta nova residència ha estat difícil, precisament per l’estigma. Agustí recorda que el centre es va intentar instal·lar a Canet, Arenys i Pineda sense èxit.

El president de la comunitat va agrair a Malgrat la seva solidaritat i comprensió davant la possibilitat d’instal·lar aquests centre al municipi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics