URGENT

Carites augmenta el nombre d’usuaris aquests any al Maresme

Compartiu aquesta història

El nombre de persones que s’adrecen a les parròquies del Maresme perquè no arriben a final de mes i s’han quedat a l’atur s’ha incrementat exponencialment respecte de l’any passat.
Fa unes setmanes ja us explicàvem que Carites de Malgrat ha duplicat el nombre de persones ateses respecte ara fa un any.

La cap territorial del Barcelonès Nord i del Maresme de Càritas Diocesana de Barcelona, Maria Fernández, assenyala al diari El Punt que la primera demanda dels usuaris d’aquest servei és la de feina, per sobre dels aliments i de la roba, com tradicionalment s’associa a aquesta entitat.

Fernández afirma que sense feina es cau en un cercle que acaba deteriorant tota la situació social. Al perfil tradicional de persones ateses per Càritas -dones immigrades amb fills i sense recursos i gent gran amb rendes baixes- s’hi afegeix ara un col·lectiu nou: parelles amb càrregues familiars que amb la crisi de la construcció s’han quedat a l’atur i que mai s’haurien imaginat haver de recórrer als serveis socials.

A més, la majoria ni tan sols cobren cap prestació ni subsidi d’atur. Segons Carme Bustos, treballadora social de Càritas Interparroquial de Mataró, en els casos més greus, només es pot orientar i informar de les ajudes que poden demanar. La situació és semblant a la que es viu als centres que té l’entitat a la zona de l’Alt Maresme, segons van confirmar fonts del servei.

El volum de feina s’ha disparat de tal manera que des de fa uns mesos les treballadores es veuen obligades a donar dia i hora per les visites amb un mes i mig d’antelació.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics