URGENT

El Congrés aprova una proposta del Parlament català per crear un fons de rescat de peatges

Compartiu aquesta història

El Congrés va aprovar ahir per unanimitat una proposta del Parlament de Catalunya perquè el govern espanyol impulsi un fons econòmic per harmonitzar el pagament de les autopistes. És a dir, que totes les comunitats autònomes s’igualin en matèria de peatges.

Es tracta d’un debat històric que surt de Catalunya, on hi ha més quilòmetres de via de pagament, i que ara ha trobat el suport de tots els grups. Això sí, tant el PSOE i el PP hi introduiran alguna esmena en el tràmit parlamentari per remarcar que el fons és per a tot l’Estat. 

Aquest fons té tres objectius: igualar les tarifes de l’Estat, procedir al rescat selectiu de peatges injustos (com els de Terrassa, Mollet i Alella) i subvencionar aquells peatges de trànsit freqüents dels usuaris habituals.
A més, es pretén avançar en nous mecanismes de finançament, tenint en compte els impostos de les empreses concessionàries de l’IVA i impostos de societats.

ACN

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics