URGENT

Esquerra demana més participació ciutadana en la presa de decisions polítiques.

Compartiu aquesta història

La formació republicana, denuncia que amb la nova legislatura no s’ha reunit cap consell de participació ciutadana, com el senat del poble o el consell de cultura, cosa que , segons Esquerra , dóna exemple del retrocés que s’ha fet de la participació ciutadana al municipi.

En una nova edició del butlletí d’informació del partit; l’esquerranet, la formació republicana demana que s’impulsi aquesta relació entre la classe política i la ciutadania de PLF revifant els consells participatius i consultius i també creant-ne d’altres de nous que fomentin aquesta participació.

Els republicans reclamen que aquestes accions no siguin un cas aïllat sinó, fruit d’una nova política, que es tradueixi en l’elaboració d’un pla director de la participació Ciutadana a PLF.

A l’Esquerranet, la formació també explica que moltes de les accions previstes en el pressupost del 2008 no s’han fet, i que de fet, inicialment, el pressupost del 2009, que encara està en fase d’elaboració, contemplarà moltes de les accions previstes en anys anteriors.
Segons l’esquerranet sols s’han executat 4 de cada 10 partides de les previstes al pressupost del 2008.

Al butlletí es fa un repàs a les actuacions que encara no s’han fet com ara la pista esportiva de St Genís, l’enllumenat de Mas Carbó o la passera que ha d’unir les Ferreries i el barri de St Lluís. Segons els republicans això demostra que el pressupost del 2008 ha estat, textualment, un “bluf”.

Tot i això ERC assegura que el proper any, el pressupost d’inversions serà més realista que en d’altres exercicis, potser per la conjuntura de crisi econòmica.

Els republicans asseguren que les principals previsions d’inversions pel 2009, les que superen els 150 mil€, són repetides del pressupost del 2008, com ara el pla director d’aigües pluvials, la rehabilitació de l’antiga escola per ubicar-hi la policia local i els jutjats, o el viver d’empreses a la fàbrica el Forroll.

Els republicans desvetllen la proposta amb la que ara com ara es treballa per als pressupostos locals del 2009.
Segons els republicans , la xifra d’inversions rondarà els 3 milions 745 mil €.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics