URGENT

La Generalitat preveu un centre per menors a Tordera al 2010

Compartiu aquesta història

El Departament d’Acció Social i Ciutadania va confirmar ahir que vol posar en funcionament, durant el primer trimestre del 2010, un centre residencial d’acció educativa (CRAE) a Tordera.L’equipament s’emplaçaria a la finca coneguda com mas Ritort, al veïnat de Sant Pere, i tindria una capacitat per a 24 menors, d’entre els 12 i els 18 anys, tots ells tutelats per la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). El centre, amb un pressupost global de 2 milions d’euros, el gestionarà la Fundació Plataforma Educativa, que ha rebut una ajuda de la Generalitat de 835.000 euros.

Els centres residencials d’acció educativa són, segons la definició del govern, «espais que tenen la funció d’oferir a l’infant un recurs alternatiu a un medi familiar inexistent, deteriorat o amb greus dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques». Fonts de la direcció general van confirmar ahir que en qualsevol cas es tracta de nens i joves que provenen d’ambients desestructurats i als quals, de manera temporal, s’ofereix una alternativa per normalitzar la seva situació. Aquests menors es troben en situació de desemparament i els seus pares n’han perdut temporalment l’exercici de la pàtria potestat. En el projecte es preveu atendre nens i joves tutelats per l’àrea d’Acció Social i Ciutadania.
Segons les mateixes fonts de la DGAIA, s’han mantingut converses tant amb l’Ajuntament de Tordera com amb els veïns del barri de Sant Pere «per explicar-los quin era l’objectiu del centre i per resoldre qualsevol dubte que se’ls plantegés». Per habilitar el mas Ritort es necessita un canvi d’ús de l’espai, i precisament ahir al vespre aquest tràmit es va portar a aprovació del ple municipal.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics