La Generalitat inverteix més de 20 milions d’euros per a millorar l’abastament d’aigua a la comarca del Maresme.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern ha aprovat aquest dimecres l’execució de les obres per millorar i ampliar el traçat d’interconnexió de les xarxes d’abastament del Maresme Nord i Aigües Ter Llobregat, amb l’objectiu de garantir la millora i qualitat de l’abastament d’aigua a la comarca del Maresme per a l’horitzó de l’any 2026.

El projecte té un pressupost superior als 20 milions d’euros, finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, i consistirà a millorar el tram comprès entre Canet de Mar i Santa Susana, fet que possibilitarà garantir l’abastament en una zona que ha experimentat un important creixement en els darrers anys, i que a més concentra la màxima activitat turística de Catalunya.

Al mateix temps, l’obra representa una nova font d’abastament en una comarca que depèn de l’aigua de la dessalinitzadora de Blanes i de l’aqüífer de la Tordera.

Aquesta és una de les obres alternatives al Pla Hidrològic Nacional (PHN) que possibilitarà superar la vulnerabilitat del riu Llobregat, al mateix temps que garantiran l’abastament a tot el territori, evitant segons el govern l’aplicació de decrets de sequera en el futur.

L’actuació millorarà l’abastament a onze municipis de la comarca del Maresme, entre ells Palafolls, Malgrat, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella i Sant Pol de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics