Alguns productors ja podran comercialitzar la Mongeta del Ganxet amb Denominació d’Origen.

La reconeguda mongeta del ganxet que es conrea, entre d’altres municipis a PLF, ha fet un nou pas cap al seu reconeixement definitiu. Si el maig passat la Generalitat n’aprovava la Denominació d’Origen Protegida (DOP), ara, la collita de la nova temporada ja es pot començar a envasar amb l’etiqueta DOP que certificarà la seva qualitat i el seu origen. D’aquesta manera es culmina un procés que permet una comercialització garantida en els paràmetres de qualitat i de compliment d’altres normatives relatives a sembra, collita i envasat.

De moment, encara seran pocs els productors que aquest any puguin envasar la mongeta amb aquesta etiqueta. Fa tres anys es va demanar la certificació de la producció, que des d’aleshores ha comportat l’ajust a unes determinades normatives. Ara, ja es dóna per tancada aquesta primera fase, en la qual els productors s’han anat posant al dia, i en comença una altra: l’envasat. Les garanties demanades per Europa i per la Generalitat de Catalunya també inclouen una certificació final abans de l’envasat.

La mongeta del ganxet es conrea a localitats del Vallès Oriental, Vallès Occidental i del Maresme com ara Arenys de Munt, Argentona, Dosrius, Malgrat de Mar, Òrrius, Palafolls, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Blanes o Hostalric.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics