URGENT

PLF es prepara per una nova nevada

Compartiu aquesta història

Aquest matí hem despertat de nou amb els vehicles aparcats al carrer coberts d’una fina capa de neu, molt inferior a la caiguda el vespre de dimarts.

Tot i això el Servei meteorològic de Catalunya ja ha avisat d’un nou episodi de neu en cotes baixes entre avui i demà divendres, nevades que en cotes baixes i mitjanes podrien superar els 10 centímetres de neu nova.

Aquest nou episodi afectarà especialment el Litoral, el Prelitoral, la Catalunya Central i el quadrant nord-est del país.

Segons el Meteocat durant la tarda i nit la nevada ja afectarà el Litoral i del Prelitoral de la nostra zona. Divendres les precipitacions s’intensificaran i s’estendran a la resta de comarques de Barcelona i de Girona.

La cota de neu començarà a nivell del mar i al llarg de divendres anirà pujant de manera lenta i progressiva.

El nostre municipi ja està preparat per afrontar aquest nou episodi de nevades. El cap de la policia local de PLF, Marc Penya, explica que la brigada d’obres, el cos de protecció Civil i la pròpia policia estan preparats per actuar en cas necessari, i recorda que el perill es concentra en alguns carrers de Ciutat Jardí.

Aquest nou episodi de neu també anirà acompanyat de vent de component est que farà que divendres s’alteri l’estat de la mar a molts sectors de la costa.

Durant el cap de setmana la situació meteorològica tendirà a millorar i la temperatura s’anirà recuperant.

Dimarts, la nevada caiguda al litoral va enfarinar el nostre municipi, en una imatge poc habitual. Els problemes ocasionats per aquella nevada es van concentrar a Ciutat Jardí, on es van crear capes de gel en alguns carrers. A la plana web de RP es recullen les fotografies de la nevada que ens envien els oients.

Arran d’aquest pronòstic, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de Situació Meteorològica de Risc per neu i per estat de la mar. L’evolució d’aquesta informació la podreu trobar a RP i al web meteocat.cat.

Fotos de la nevada de dimarts:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics