URGENT

El Síndic de Greuges demana a l’Ajuntament de Malgrat que apliqui el conveni col.lectiu als treballadors dels Tallers Ocupacionals.

Compartiu aquesta història

Rafel Ribó, ha fet arribar a l’Ajuntament de Malgrat una petició en què demana que el personal es contracti a partir d’ara per a tallers ocupacionals entri en el conveni col·lectiu dels treballadors de l’Ajuntament.
Ribó assenyala que subvencions que atorga el Servei d’Ocupació de Catalunya queden condicionades al projecte que presenta l’Ajuntament que les demana i, per tant, aquests empleats, a efectes pràctics, poden acollir-se al conveni laboral que està en vigència per a la resta de treballadors del consistori.

L’informe del síndic de greuges és el resultat de la queixa interposada per Ramon Solé, l’exdirector d’un taller ocupacional al municipi, que va ser acomiadat el juny passat, segons el consistori malgratenc, per «manca de confiança» després que finalitzés el seu contracte, però no l’obra per la qual havia estat contractat, que va continuar en una segona fase.

Solé, va portar el seu cas al jutjat social de Mataró que li va donar la raó, declarant nul el seu acomiadament i obligant l’Ajuntament de Malgrat a «readmetre’l en el mateix lloc de treball, amb les mateixes condicions i abonant-li els sous deixats de cobrar des que se li va rescindir el contracte».

L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), va anunciar que el consistori presentaria un recurs i va assegurar que l’acomiadament de Solé havia estat correcte i que es va fer perquè no complia els horaris establerts en el contracte i perquè duia a terme accions que «no es corresponien amb les condicions pactades en la feina a desenvolupar».

Segons el mateix Solé, una de les reivindicacions que feia a l’Ajuntament mentre era director del Taller Ocupacional era que els treballadors del Taller gaudissin dels avantatges del conveni dels treballadors públics.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics