URGENT

Malgrat de Mar crearà un registre de bicicletes per evitar els robatoris.

Compartiu aquesta història

En els últims mesos els cossos de seguretat han notat un augment en el robatori de bicicletes arreu del país. Un augment propiciat pels rudimentaris sistemes de seguretat amb els que s’intenten assegurar aquests vehicles, com ara cadenes o amb cadenat, que són fàcils inutilitzar amb unes tenalles. Un altre dels factors que possibilitar el robatori és la manca d’un sistema identificador clar. Els cotxes tenen el seu número de xassís que el fa únic, però les bicicletes no tenen aquests tipus d’identificador, cosa que permet als lladres distribuir-les a tercers amb certa facilitat. Una facilitat que alhora augmenta el mercat de bicicletes robades i per tan el robatori d’aquests vehicles.

És per això que Malgrat de Mar impulsarà a principis d’aquests any un registre voluntari de bicicletes del municipi per tal de fer més difícil la venda d’aquests vehicles al municipi.

A partir de llavors la policia local farà controls de les bicicletes susceptibles d’haver estat robades per comprovar si estan registrades.

El cos de seguretat local de Malgrat ja ha identificat a 7 persones acusades de robar bicicletes. Als identificats se’ls imputa la sostracció de 18 bicicletes i 4 ciclomotors, havent-se intervingut eines utilitzades per a la sostracció. Algunes d’aquestes bicicletes ja han estat tornades als seus legítims propietaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics