URGENT

Malgrat rebutjarà aquests vespre els atacs a la franja de Gaza, i en demanarà l’alto al foc.

Compartiu aquesta història

Amb urgència les formacions polítiques a Malgrat han consensuat una moció conjunta de les 5 forces polítiques amb representació municipal, en la que fan una crida a l’alto al foc permanent a la franja de Gaza, davant els atacs del govern israelià i de Hamas.

La moció també insta al govern espanyol a aturar la venda d’armes al govern israelià i que utilitzi les vies de pressió necessària per aturar als atacs. Una petició que també fa al govern català.

La moció, consensuada per totes les forces polítiques al consistori, considera que el diàleg és l’única via per a una solució pacífica i duradora del conflicte. Els polítics malgratencs pretenen mostrar la seva solidaritat amb el patiment de la societat civil d’Israel i Palestina i donar suport a tots aquells grups que treballen per aconseguir la pau a la zona.

Aquesta moció es tractarà aquests vespre a la sessió plenària ordinària que es farà a l’Ajuntament de Malgrat i que amb aquesta moció tindrà 15 punts a l’ordre del dia.

El ple també tractarà de la polèmica ARE de la població, l’Àrea Residencial Estratègica. Aquests projecte del govern català preveu la construcció de 525 nous habitatges a l’entrada del municipi, prop de la N2. D’aquestes vivendes 276 serien de protecció i la resta de venda lliure.

Algunes formacions com CiU ja s’ha posicionat clarament en contra i n’ha presentat al.legacions. D’altres forces polítiques, com Esquerra, no s’oposen a la seva construcció, però n’ha presentat també al.legacions.

El ple, que començarà a les 7 de la tarda, preveu també fixar les bases per donar subvencions a les entitats en aquests 2009, acollir-se al pla d’ajudes econòmiques del Fons Europeu pel Desenvolupament Rural, i establir el servei d’un gimnàs municipal, com el que ja funciona a Tordera, que es situaria al carrer Girona, a l’entrada de Malgrat venint des de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics