URGENT

PLF aprova els pressupostos de la crisi, amb una inversió de 3 milions d’€.

Compartiu aquesta història

Amb els vots favorables del PSC i CiU, l’abstenció d’ERC i el vot contrari del PP i d’ICV, es va aprovar de forma inicial els pressupostos que han de marcar el full de ruta de les accions municipals aquests any 2009.

El pressupost aprovat ahir, es xifra en prop d’11 milions d’€, una xifra molt inferior respecte als anys anteriors.
D’aquests diners prop de 8 milions és per a les despeses ordinàries i uns 3 milions seran destinats a inversions.

Les partides d’inversions més nombroses són la segona fase del pla director de clavegueram, que s’emporta 360 mil € del pressupost, la mateixa xifra que la rehabilitació de les antigues escoles per crear la nova caserna de la policia local i la nova seu dels jutjats de pau.

Altres inversions importants previstes per aquests any són les obres de rehabilitació del castell de PLF, on el consistori hi destinarà 286 mil €, gràcies a una subvenció que ja ha estat aprovada, o els 200 mil € previstos per a l’adequació de les sales del Forroll per tal de fer-hi exposicions i un viver d’empreses.

En la seva exposició, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de PLF, Josep Ribas, assegurava que del capítol d’inversions hi ha actuacions que ja tenen el finançament, d’altres que està pendent de confirmació i un últim grup que encara està en fase de projecte.

CiU, al govern local, va donar suport als pressupostos destacant la continuïtat d’alguns projectes. El seu portaveu, Xavier Dalmau el va considerar realista.

En canvi el PP va denunciar que el pressupost del 2009 repetia moltes partides respecte pressupostos anterior, va assegurar que no hi havia cap reajustament davant la crisi i va denunciar que moltes inversions estan supeditades a la venda de terrenys públics en època de crisi. El seu portaveu, Óscar Bermán assegurava que eren uns pressupostos continuistes, esgotats i viciats.

Esquerra considera que els pressupostos són més realistes que en d’altres anys i ajustats a la realitat econòmica actual. Jordi Pedemonte, portaveu de la formació va lamentar la manca de participació ciutadana en l’elaboració dels pressupostos i el poc temps d’estudi que ha tingut la oposició. Pedemonte va criticar la retallada en partides com cultura, sanitat o educació.

Per la seva banda ICV, va considerar que la forma de fer política del govern palafollenc és obsoleta, i va felicitar al regidor d’hisenda per la seva capacitat de vendre fum. Osorio va lamentar l’endeutament progressiu del municipi i va recriminar al govern no haver fet calaix en època de bonança econòmica.

El regidor d’hisenda, va assegurar que l’endeutament no es pot considerar gros i el va xifrar en 500.000 € en l’any 2008, i va recordar que PLF no té previst demanar cap préstec per inversions en aquests 2009, i que l’Ajuntament és la segona empresa del municipi amb 144 treballadors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics