URGENT

El desdoblament de la N2 entre Tordera i Maçanet podria començar a la segona meitat de l’any.

Compartiu aquesta història

Així ho ha anunciat el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel.
Es tracta d’un tram d’uns 11 quilòmetres que té un pressupost de 250 MEUR. Rangel ha indicat que el traçat és ‘complex’ i això justifica l’alt pressupost i també que ‘respecta al màxim l’entorn’.

Aquests és el polèmic tram que va enfrontar les poblacions de Tordera i Blanes per l’amenaça d’espais naturals i habitats de les dues poblacions. Finalment el projecte preveu que aquests desdoblament passi al voltant del Vilar, just després d’enllaçar amb el perllongament de l’autopista del Maresme, entre PLF i Tordera, obres que ja han començat.

Segons les previsions de l’estat, aquestes obres de desdoblament de la n2 començaran quan encara no s’hagin reprès les obres del tram d’entremig entre Sils i Maçanet de la Selva.
Un tram aturat per culpa de l’increment de preu del projecte inicial, cosa que va fer renunciar a l’empresa adjudicatària.

Precisament ara l’Estat ha decidit fer de nou el projecte pel tram entre Sils i Maçanet de la Selva, per incloure les demandes dels municipis que no s’havien tingut en compte en el projecte inicial.

El delegat del govern ha reconegut que no hi ha una data concreta per reiniciar els treballs en aquest tram, aturat des de l’octubre, i ha dit que s’ha ‘d’aprendre del errors’ i que, per això, ara l’aposta és parlar primer amb el territori i consensuar els traçats per evitar que els projectes quedin encallats en el moment de presentar al·legacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics