PLF presenta 6 projectes al Fons Estatal d’Inversió Local, amb una previsió de 121 treballadors.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A finals de la passada setmana l’Ajuntament de PLF va presentar al Ministeri d’Administracions Públiques, els 6 projectes que el consistori vol finançar amb el Fons Estatal d’Inversió Local, altrament conegut com a Pla Zapatero.

Aquestes ajudes estan delimitades per el nombre d’habitants de cada municipi. Així es preveu que PLF pugui disposar d’1 milió 400 mil € per desenvolupar projectes. Aquests diners, que no estan inclosos dins el pressupost d’aquests any del consistori, representen una aportació extra del 46% del que ja disposava el pressupost local destinat a inversions.

Entre els projectes que busquen el finançament amb aquestes ajudes hi ha el casal per a joves de Can Batlle, un centre social a Ciutat Jardí i a St Genís, o l’eliminació de barreres arquitectòniques en algunes vies del municipi, com explica l’alcaldessa accidental de PLF, Dolors Agüera.

Un cop presentats els projectes cal que l’Estat els aprovi, en un termini que segons l’Ajuntament pot arribar als 20 dies des de la seva presentació via telemàtica.

Aquestes ajudes estatals pretenen reactivar l’economia local, aportant diners als ajuntaments per incrementar el seu ritme d’inversions. Els projectes han de permetre la contractació de persones en situació d’atur del municipi. De fet en les clausules de les condicions per poder contractar les obres aprovades per l’Estat, inclouen aquesta condició.

Els sis projectes presentats per PLF a les ajudes, preveuen uns 121 treballadors, i tenen un termini d’execució d’entre 3 i 8 mesos, per que tots els projectes s’han de començar a fer aquests any 2009.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics