URGENT

ICV demana que es distribueixin les escoles de primària entre els barris de PLF.

Compartiu aquesta història

Ara que el trasllat de l’Institut sembla més proper ha tornat a brotar el debat sobre on s’ha de situar la 3a escola de primària, prevista pel govern local als mateixos terrenys que ocupen les dependències actuals de l’IES.

Si finalment aquesta intenció es porta a la pràctica, les 3 escoles públiques de primària de PLF es concentrarien en una mateixa àrea, una situació que no agrada a ICV, que sempre s’ha mostrat contrari a la concentració dels 3 centres.

En un comunicat, els ecosocialistes demanen un estudi seriós sobre el creixement previst del municipi per sectors per tal de situar l’escola en funció de l’estudi.
El portaveu de la formació, Juan Andrés Osorio explica que el model d’infrastructura educatives de PLF és fruit d’un capritx de poble.

Osorio afirma que hi ha suficient població a St. Lluís i a St. Genís, com per poder-hi instal·lar una escola a cada barri i no concentrar-les totes al centre de PLF.

Els ecosocialistes argumenten que la concentració d’escoles en un mateix carrer provoca caos circulatoris a les hores d’entrada i sortida dels centres escolars, i la necessitat de desplaçaments en vehicles per poder dur als estudiants als centres.

L’equip de govern sempre han defensat la concentració per evitar guetos, una teoria que Iniciativa assegura que no s’aguanta per enlloc, ja que creuen que els estudiants tenen la seva socialització al seu barri o carrer i que això mai ha comportat desarrelament del poble.

La formació també recorda que normalment al voltant de les escoles s’hi solen instal·lar petits comerços o bars que creen una xarxa econòmica i social, i que amb la concentració d’escoles aquesta xarxa no es factible.

Per a la formació és un dret dels ciutadans tenir els serveis allà on es necessiten i per això demanen millores en la distribució dels equipaments escolars, que també evitarien molts desplaçaments i transport públic al municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics