URGENT

Els pobles del Maresme uneixen esforços per conservar els llocs de treball i crear-ne de nous.

Compartiu aquesta història

Aquests eé un dels objectius prioritaris del nou acord per al desenvolupament econòmic i l’ocupació del Maresme que impulsen els 30 ajuntaments i el Consell Comarcal. L’eina ha de servir per planificar de manera conjunta estratègies que serveixin per millorar la qualitat de l’ocupació, trobar nous sectors emergents i donar suport a la creació d’empreses. Una de les primeres accions serà la constitució d’una agència que coordini en l’àmbit comarcal aquesta feina.

Tot i que el document inclou fins a 11 accions a tirar endavant, el context econòmic actual ha obligat a prioritzar-ne cinc. Un dels principals objectius és millorar la qualitat de l’ocupació i aconseguir que es creïn nous llocs de treball a la comarca a través de la creació d’empreses i de l’impuls de l’esperit emprenedor. En aquest sentit, el projecte del parc tecnològic Tecnocampus de Mataró, que aposta per tenir un abast comarcal i que no només beneficiï la capital del Maresme, és cabdal ja sigui per la unificació dels estudis universitaris com per tot el que aporta de valor afegit a l’economia més tradicional.

De manera paral·lela també es vol incidir en la formació i que aquesta futura oferta doni resposta a les demandes reals del mercat laboral. Finalment un altre dels àmbits preferents és ajudar les empreses perquè inverteixin en innovació i recerca perquè siguin més competitives.
El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Bernat Costas, explica els objectius d’aquests pacte.

Per tirar endavant les actuacions, es formalitzarà la creació d’una agència que aplegarà els trenta municipis del Maresme, el Consell Comarcal i els agents socioeconòmics. La seva tasca serà decidir, d’una manera estratègica, quin és el millor destí dels recursos existents per a polítiques actives d’ocupació, formació i creació d’empreses que es calculen que arriben fins als 13 milions d’euros.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics