URGENT

Sta Susanna acull un congrés per evitar la destrucció de la biodiversitat

Compartiu aquesta història

La població maresmenca acull durant quatre dies científics provinents de tot l’Estat que analitzaran quin és l’actual índex de destrucció de la biodiversitat com a conseqüència de l’acció humana i proposaran mesures que permetin als polítics actuar per canviar aquesta tendència.

Fins divendres, a Santa Susanna s’escoltaran una quarantena de conferències relacionades amb la diversitat, la seva destrucció i les mesures més apropiades per frenar aquesta tendència. Aquest és el resum d’un programa molt atapeït que omple el segon congrés estatal de biodiversitat.

El científic del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, Emili Casamayor, destaca la importància d’aquesta trobada perquè no passi amb la biodiversitat el mateix que actualment està passant amb el canvi climàtic. Segons Casamayor, cal treballar per trobar arguments científics que permetin als polítics actuar i canviar la tendència actual de destrucció de la biodiversitat. L’objectiu a gran escala és crear un acord a nivell internacional.

Casamayor ha explicat que l’actual model de desenvolupament i l’activitat humana està generant una important taxa de destrucció de biodiversitat essencial per a la conservació del planeta. Ho compara amb una comunitat de veïns, en la que el veí dels baixos tira a terra la paret mestra i ho justifica dient que està a casa seva i pot fer el que vulgui.

GironaInfo

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics