URGENT

Els accidents laborals es redueixen en més d’un 10% al Maresme durant el 2008.

Compartiu aquesta història

Tot i això la xifra continua sent elevada; l’any passat van patir un accident laboral prop de 5850 treballadors a la comarca.
Això representa un descens de més del 10% de la sinistralitat laboral respecte l’any anterior segons l’anàlisi de les dades fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.La reducció més significativa es fa evident en les xifres d’accidents greus que passen de 52 el 2007 a 43 l’any passat. El sinistres lleus són els més. La nota negativa són els accidents mortals. 4 treballadors van perdre la vida durant el 2008, la mateixa xifra que es va registrar l’any anterior.

Analitzant les dades per sectors econòmics, l’agricultura és l’única activitat en la qual es detecta un increment de sinistralitat laboral. En la resta de sectors la disminució és força variable en funció de l’activitat. Així, en la construcció és on es detecta una reducció més significativa, del 28%, lligat també a la baixada de l’activitat a l’a construcció. Finalment, en el sector serveis només va haver-hi una reducció imperceptible del 0,04% .

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics