URGENT

Les policies de Calella, Pineda, Sta Susanna i Malgrat faran conjuntament els plans locals de seguretat

Compartiu aquesta història

Després d’unes quantes col·laboracions conjuntes en matèria de campanyes de seguretat en el trànsit, control de drogues i de sorolls, els cossos locals d’aquests 4 municipis han decidit anar més enllà i, amb el suport i l’assessorament del Departament d’Interior, elaboraran de manera conjunta els seus plans locals de seguretat.

En una reunió celebrada ahir a Pineda de Mar entre els inspectors en cap d’aquestes poblacions i el subdirector general de coordinació de la policia de Catalunya, Carles Sánchez, es van establir les bases per tirar endavant el document que ha de gestionar la seguretat en l’àmbit local i establir les línies estratègiques que cal aplicar.

L’inspector en cap de Calella, Joan Vilademat, ha explicat que la col·laboració s’ha d’entendre com una optimització dels recursos. Segons Vilademat els 4 municipis són semblants i marcats per una economia basada en el turisme, fet que condiciona alguns aspectes que han de preveure els plans locals de seguretat. Tot i l’elaboració conjunta, cada municipi disposarà del seu pla particular.

El pla local de seguretat és una eina de treball que es preveu ja des del 2003 i en la qual s’integren «la seguretat ciutadana, la seguretat viària i la protecció civil, i totes les variables socioeconòmiques i territorials que determinen l’estat de la seguretat».

Al Maresme, Mataró és l’única població que ja disposa d’un pla i la iniciativa presa per aquests quatre municipis és, segons confirmen, pionera al territori català. Està previst que l’elaboració dels plans s’allargui aproximadament un any.

Per la seva banda, la Policia local de PLF, que també havia treballat conjuntament en diferents campanyes amb els 4 municipis units ara pel pla de seguretat, té la intenció de crear el seu pla de seguretat local conjuntament amb Tordera. Tot i això el procés encara està en fase d’estudi, segons fonts policials locals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics