URGENT

6 de cada 10 expedients tramitats des de PLF per a la llei de dependència estan encara sense resoldre.

Compartiu aquesta història

El nostre municipi ha presentat a la Generalitat fins a 74 expedients de persones que sol·liciten ajudes previstes a la Llei de Dependència, aprovada pel govern espanyol. D’aquests expedients sols el 32 i mig % estan resolts, mentre que el 63 i mig % restant estan encara pendents de la resolució, és a dir estan pendents de l’avaluació final de la Generalitat, la que diu si finalment es té dret o no a les prestacions previstes per la Llei.
Això vol dir que a PLF hi ha 47 famílies esperant una resposta del govern entorn la seva situació.
Ho explica Xesca Torres, treballadora social de PLF.

Precisament, ahir el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va explicar que bona part de les queixes que van arribar l’any passat a la Sindicatura tenen a veure amb la lentitud burocràtica, entre d’altres de la Llei de Dependència. Lentitud per aprovar les prestacions, i després per desemborsar.

El mateix Ribó destacava que moltes persones dependents de Catalunya, reben la resolució quan ja són mortes.
La Llei preveu que un cop aprovada la situació de dependència es reemborsi els diners en caràcter retroactiu des de la data en la que s’ha fet la sol·licitud, ja que la majoria de demandes de la Llei són d’ajudes econòmiques per a cuidadors no professionals, és a dir pel familiar directe que es cuida de la persona amb dependència.
Xesca Torres, explica que a PLF la Llei de Dependència ha deixat uns 90 mil € des de la seva entrada en vigor.

Per Qualsevol consulta o tramitació de la Llei de dependència es pot sol·licitar hora als serveis socials de l’Ajuntament de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics