URGENT

El govern licita el projecte per aprofitar tota l’aigua de la depuradora de l’Alt Maresme

Compartiu aquesta història

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va confirmar ahir que ja s’ha posat a licitació el projecte que ha de permetre aprofitar tota l’aigua tractada a la depuradora de l’Alt Maresme, que donarà servei a diferents poblacions de la zona, com ara PLF i que es va començar a construir al maig a l’antiga pedrera de Montpalau prop de Pineda.La redacció del projecte s’ha pressupostat en uns 300.000 euros i preveu la construcció d’una xarxa de canonades que permetran traslladar l’aigua fins al riu Tordera i recarregar-ne els aqüífers.

Qaquests reaprofitament ha de donar resposta a la reclamació del territori, que al seu dia ja va criticar que en una obra d’aquesta envergadura, es preveu que costi uns 30 milions d’euros, no es preveiés el terciari.

Ara es contempla que l’aigua tractada vagi de nou a la Torderaa través d’una xarxa de canonades.

La depuradora ja fa uns mesos que està en construcció i de fet ja es pot veure la magnitud de la instal.lació. Els vehicles que passen per l’autopista a l’alçada de Pineda, es pot veure ja com es dibuixa aquesta instal.lació, que ha dut de corcoll als municipis sol.licitants des de fa més de 10 anys.
Les previsions són que l’estació depuradora pugui entrar en funcionament el 2010.

El Punt/ Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics