URGENT

Detenen un estafador que enganyava gent gran fent-se passar per un antic amic

Compartiu aquesta història

La Policía Nacional va detenir a la Jonquera, a mitjans d’aquests mes a un home de 55 anys i veí de Perpinyà, acusat d’haver estafat a almenys 5 ancians durant l’any passat . Entre els afectats hi ha gent gran de Banyoles, Arenys de Mar i Pineda.

El detingut feia creure a les víctimes que les coneixia i que havien treballat plegats anteriorment per tal de guanyar-se la seva confiança. Després els oferia uns regals i se les enginyava per cobrar-los fins 700 euros.
Era educat, amable, anava ben vestit i feia creure a les víctimes que havien estat companys de feina en altres temps, cosa que fa suposar que l’entabanador havia recollit informació sobre la víctima abans d’abordar-la pel carrer. Llavors els oferia uns bons regals, però els deia que li havien de pagar un preu simbòlic per l’IVA -un cop va aconseguir uns 700 euros-. Els objectes no valien res i s’esfumava tan de pressa com havia aparegut.

Una de les víctimes va aconseguir prendre nota de la numeració de la matrícula del sospitós i els Mossos van introduir en les bases policials un requeriment de recerca del sospitós, i el 13 de febrer la Policía Nacional el va detenir a la Jonquera -el jutge va deixar-lo en llibertat després de declarar-. Entre les estafes de Banyoles i la seva detenció a la Jonquera, Giménez va continuar actuant, en aquest cas al Maresme, a la zona d’Arenys de Mar i Pineda de Mar -hi ha com a mínim tres denúncies-.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics