URGENT

Diversitat d’opinions entre els partits polítics palafollencs sobre la concentració d’escoles.

Compartiu aquesta història

La intenció del PSC, a l’equip de govern, és mantenir el model de concentració de centres educatius en una mateixa area del centre de PLF. Un model que va criticar Iniciativa a principis d’aquest mes, demanant la redistribució dels centes escolars del municipi, just quan ja comença a prendre més força la demanda de la 3a escola, gràcies a la construcció propera del nou institut.

Avui hem escoltat què en pensen la resta de partits polítics amb representació al consistori. El soci de govern dels socialistes, CiU, creu que un cop iniciada la política de concentració d’escoles, no tindria sentit ara, deixar dues escoles juntes i una tercera en un altre indret del municipi. Ho explica a aquesta emissora el seu portaveu, Xavier Dalmau, qui assegura que el model palafollenc evita discriminacions.

Radicalment en contra de la concentració es mostra el regidor popular Óscar Bermán. Segons el portaveu del PP, la concentració escolar de PLF respon a uns interessos que encara es desconeixen de l’alcalde de PLF, Valentí Agustí. Bermán recorda que molts estudiants del barri de St. Lluís han de creuar la carretera per anar a estudiar amb el perill que comporta i assegura que el model dels socialistes no ha estat consensuat amb les ampes i les escoles.

Esquerra, en canvi, defensa el model de concentració escolar, però recordant que aquesta política té un límit, ja que no és pot crear indefinidament centres escolars en una mateixa zona. Jordi Pedemonte, el portaveu republicà, explica que arribats a un punt els centres s’hauran de distribuir. El líder d’Esquerra explica que per concentrar escoles cal tenir un bon servei de transport escolar.

El debat ha sorgit davant la intenció de la Generalitat de començar en breu els treballs per edificar el nou institut del nostre municipi que deixarà lliure els terrenys que ara ocupa, en els que el govern municipal pretén demanar la instal·lació d’una tercera escola de Primària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics