URGENT

Els alcaldes de Malgrat i Pineda creuen que el desdoblament de la via del tren és necessari, sense tancar la porta a un futur trasllat.

Compartiu aquesta història

L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, s’ha felicitat per la decisió del govern espanyol, inclosa al pla de Rodalies de BCN, de desdoblar la via del tren entre les estacions d’Arenys i Blanes.

Campoy recorda que fa 15 anys que ella reclamava aquesta opció que permetrà una més fluida comunicació ferroviaria amb BCN, que reduirà el temps de viatge actual amb la capital, que actualment és d’hora i mitja.

Campoy diu que aquesta actuació de desdoblament és el primer pas, necessari, i després ja es podrà parlar del seu trasllat cap a l’interior per deixar lliure la façana marítima. L’alcaldessa explica que les accions futures poden trigar molts anys i que mentrestant cal millorar el servei actual.

D’una opinió similar és l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, que creu que els polítics han de solucionar els problemes d’avui i també de futur, pel que valorà positivament el desdoblament, sense oblidar futures actuacions.

Una situació que no comparteix CiU de Malgrat, qui ja ha manifestat el seu desacord i oposició el desdoblament de la línia del tren a l’Alt Maresme.

Els nacionalistes creuen que la inversió prevista pel Pla de Rodalies hauria de servir per eliminar la via del tren o el seu trasllat cap a l’interior.

És per això que CIU presentarà una Moció al Ple de l’Ajuntament instant al Ministeri a cercar altres solucions i alternatives que passin per l’eliminació o trasllat de la via.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics