URGENT

La Generalitat impulsa les obres de connexió de la dessaladora de Tordera amb la potabilitzadora del Ter.

Compartiu aquesta història

Aquesta nova canalització, que es divideix en tres trams, té un cost total de 85 milions d’euros i beneficiarà 4,5 milions d’habitants que s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat, així com diversos municipis de les comarques gironines.

El Govern ha declarat aquests dimarts l’ocupació urgent dels béns afectats per aquest projecte constructiu per tal de poder engegar-ne les obres.

La nova connexió forma part del llistat de projectes que l’Estat s’ha compromès a finançar a Catalunya durant aquest 2009 per valor de més de 800 milions d’euros i que van ser acordats en l’última Comissió Bilateral Estat-Generalitat de la setmana passada, en compliment de l’Estatut d’Autonomia.

L’aposta per a la dessalinització ha estat una de les línies principals de la nova gestió de l’aigua impulsada pel Govern per a garantir la disponibilitat d’aigua en el futur i per evitar la repetició de períodes de sequera com els viscuts els darrers anys. En aquest sentit, l’ampliació de la planta dessalinitzadora de la Tordera, que doblarà la seva capacitat, de 10 a 20 hm3 l’any i la nova planta del Prat del Llobregat, que està previst que es posin en marxa aquest any, garantiran l’abastament a bona part de la població catalana així com la reducció de l’ús de les aigües del Ter i del Llobregat.

La connexió de la dessalinitzadora de Tordera amb la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat és una de les obres previstes en el Pla d’Acció de l’Agència Catalana de l’Aigua, que s’ha accelerat durant el període de sequera 2007-2008. Les obres d’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, que tenen un cost de més de 60 milions d’euros, està previst que finalitzin el darrer trimestre d’aquest any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics