URGENT

El Casal de la Dona presenta una pel·lícula sobre les dones i el món laboral.

Compartiu aquesta història

Amb motiu de la diada internacional de la dona treballadora, El Casal de la Dona de PLF estrenarà dissabte el documental “501” de Laia Fàbregas, sobre la dona i el món laboral, basada en el tancament, l’any 2004, de la factoria de pantalons texans Levi’s de Bonmatí, prop de Girona.

El film arribarà dissabte a les dotze del migdia a PLF, hores després de la seva entrena a Girona.

501 relata com ara fa 5 anys, la multinacional tèxtil va decidir tancar la factoria de Bonmatí deixant sense feina a unes 300 persones, la majoria d’elles, dones de mitjana edat, que a partir d’aquell moment s’han de plantejar com reorientar les seves vides.
L’edat és una barrera per tornar a trobar feina però també ho és la seva poca formació acadèmica. En canvi, l’experiència acumulada en els anys de treball ja no els serveix de massa en un sector, el tèxtil, que està desapareixent a Catalunya.

Amb unes entrevistes en profunditat com a fil conductor i un muntatge sobri, el documental centra la seva mirada en quatre treballadores de la fàbrica, des de les responsables de la factoria i fins a les obreres.

Tres anys després del tancament, el seu testimoni traça la complexitat d’aquest dur procés de reinserció laboral i posa de relleu tots els sentiments que afloren davant del tancament de l’empresa a la qual han dedicat més de vint anys de les seves vides.
La pel·lícula es projectarà a les 12 del migdia de dissabte a la masia de Can Florenci.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics