Tordera frena l’ARE després que el poble votés en contra del projecte.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Tordera deixarà sense efecte la modificació del planejament urbanístic que preveia transformar uns terrenys agrícoles del barri de Sant Pere en sòl urbanitzable. D’aquesta manera, el consistori torderenc deixarà sense efecte la proposta de construcció de l’ARE que el Govern Català prevei fer al veïnat de St Pere.

La requalificació, que encara no s’havia aprovat de forma definitiva, s’havia impulsat per poder-hi desenvolupar l’Àrea Residencial Estratègica (ARE), i amb l’aturada de la requalificació, el projecte també queda aturat.

La decisió s’ha de prendre el proper dilluns en un ple extraordinari convocat pel consistori torderenc i arriba desprès que el passat diumenge la població de Tordera rebutgés l’ARE a través d’una consulta popular, marcada per una participació del 12 i mig% dels veïns amb dret a vot.

Tot i que l’equip de govern local, CiU I ERC s’havien mostrat partidaris de l’ARE, el resultat aclaparador de la consulta, el 88% dels votants van mostrar-se en contra del projecte, ha obligat a replantejar-se la realització de l’ARE al municipi.

La regidora d’Urbanisme de Tordera, Rosa Saladrics explica a RP que, tot i el pes relatiu de la consulta, el compromís de l’Ajuntament era respectar la decisió de la població.

El ple extraordinari de dilluns servirà, segons l’Ajuntament per arxivar totes les actuacions administratives relatives a l’ARE al municipi.

Un altre municipi on el Govern preveu el desenvolupament d’una ARE, és Malgrat, on de moment no es contempla una consulta similar a la de Tordera. Ahir al ple municipal, l’equip de govern va refusar una moció que l’instava a fer una consulta popular per saber l’opinió dels veïns del municipi sobre l’ARE de Malgrat.

L’alcaldessa del municipi va assegurar que era inexplicable que després de criticar al govern per la seva manca d’actuació, ara es facin les consultes populars. Campoy va desvincular la situació de les AREs de Tordera o St. Celoni amb la de Malgrat, ja que al municipi es preveu en uns terrenys urbanitzables i pendents de desenvolupament, mentre que a la resta de poblacions es preveien en terrenys no urbanitzables i que per tan era normal que es fessin les consultes en aquestes poblacions.

L’equip de govern malgratenc entén que l’ARE no modifica el projecte de poble aprovat en el seu dia pel POUM, i per tant, com que el pla general ja havia estat exposat al públic, es pot considerar la consulta feta.

La resta de partits a l’oposició van votar a favor de la consulta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics