URGENT

Malgrat amplia els terminis dels expedients urbanístics per la crisi.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat va aprovar la passada setmana ampliar els terminis dels expedients urbanístics que es tramitin, per tal de facilitar tant a privats com a promotors que puguin tirar endavant les construccions. Segons va explicar el regidor de Serveis Econòmics, Antoni Puignou (PSC), la decisió respon a la delicada situació de crisi que viu el sector de la construcció. La mesura pretén evitar que el retard imposat per un mercat immobiliari en hores baixes provoqui que caduqui la documentació urbanística tramitada a l’Ajuntament sense que s’hagi pogut fer l’obra.

En concret,s’amplia 9 mesos la vigència de l’expedient, passant dels 45 mesos actuals als 54 . Pel que fa a les llicències atorgades anteriorment a la posada en marxa de la modificació de l’ordenança, es contempla una disposició transitòria a la qual es podran acollir totes aquelles que no estiguin caducades quan es demani que siguin acollides als terminis vigents.

Tots els grups de l’oposició van valorar positivament la mesura, però la discussió del punt va derivar cap a la demanda de més mesures de l’Ajuntament per facilitar l’estalvi als ciutadans.
En aquest sentit, la portaveu d’ERC, Teresa Verdaguer, va recordar a Puignou que algunes poblacions veïnes havien acceptat rebaixar l’IPC aplicat a les taxes, que en el cas de Malgrat és al voltant del 4,5%. El regidor va respondre que l’estalvi que representaria -deixant de banda la taxa de les escombraries- seria mínima.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics