URGENT

Els efectes del canvi climàtic de la Tordera a estudi.

Compartiu aquesta història

Diverses institucions de recerca coordinades pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestal, estan estudiant els punts dèbils de diferents rius , entre ells la Tordera, respecte el canvi climàtic.
L’objectiu de l’estudi és establir les mesures que cal adoptar
per adaptar els actuals usos de l’aigua tot preveient un futur complicat a nivell climàtic. Miquel Rafa, responsable de l’àrea mediambiental de l’Obra Social de Caixa Catalunya, que col.laboren en l’estudi, recorda que es preveu que l’àrea mediterrània serà una de les més afectades pel canvi climàtic i que l’estudi pretén plantejar mesures perquè l’ús agrícola i urbà de l’aigua de la conca de La Tordera, s’adapti a aquesta situació.

L’estudi, que inclou també les conques del Fluvià i del Siurana, podria estar enllestit a finals d’aquests any.

Per altre banda la Generalitat ha anunciat que l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic té previst iniciar una sèrie d’estudis en els que s’evaluarà els impactes del canvi climàtic , amb especial atenció als territoris i sectors més vulnerables. Segons el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar es preveu de començar a elaborar aquests informes aquest any 2009, i hi destaquen els monogràfics del delta de la Tordera i el delta del Llobregat. L’anunci l’ha fet aquesta setmana a la comissió de seguiment de Medi Ambient del Parlament català.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics