URGENT

El PP demana rebaixar les taxes del 2009 per adequar-les a l’IPC real

Compartiu aquesta història

El mes de novembre l’Ajuntament de PLF aprovava les taxes i ordenances municipals pel 2009. La majoria d’ordenances no variava en el seu import, a causa de la crisi, però d’altres s’incrementaven en un 4 i mig %, ja que es calculava que seria l’IPC de l’any passat.

Finalment aquest indicatiu de preus al consum, va ser molt inferior, un 1.6% a Catalunya. És per això que el grup popular a l’Ajuntament de PLF ha presentat una moció, que presumiblement es tractarà en el proper ple en la que demana que es modifiquin les ordenances a l’IPC real.

Ho explica el regidor portaveu de la formació, Óscar Bermán.

En concret els impostos que es van apujar un 4.5%, van ser el l’IBI, l’impost de bens immobles, l’IAE per a empreses de gran facturació, i també l’impost d’escombraries.

Les ordenances es van aprovar al seu dia amb els vots favorables del PSC, CiU i el PP, que hi va votar a favor gràcies a l’acceptació d’una de les propostes dels populars.

Segons Bermán, la demanda de rebaixa la fa el PP, no només a PLF sinó també en diferents municipis on la pujada ha estat superior a la de l’IPC, seguint les pautes comarcals, pel que els populars faran mocions similars als municipis on està representat.

Precisament l’equip de govern de Malgrat de Mar, on el PP governa juntament amb el PSC, va refusar revisar les ordenances municipals en aquests sentit en l’última sessió plenària. El consistori malgratenc també va aplicar una pujada en alguns impostos del 4.5%. El regidor d’hisenda de Malgrat, Antoni Puignou assegura que la rebaixa suposaria una disminució quasi imperceptible pels malgratencs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics