URGENT

La construcció d’habitatges nous al Maresme cau un 78% en un any.

Compartiu aquesta història

Així ho recull l’informe anual del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona, que situa el Maresme en quarta posició entre les comarques de la demarcació on més s’ha notat la davallada del sector. Una davallada que es va notar l’any passat a la comarca després d’anys de bonança en què el Maresme s’havia situat entre les comarques més dinàmiques.

Fa dos anys el ritme de construcció estava deu punts per sobre de la mitjana. L’aturada, però, es va començar a notar el 2007 i sobretot l’any passat amb una baixada important de l’habitatge iniciat.

En termes absoluts, l’any passat es van fer 3.684 habitatges menys que els començats el 2007. En municipis com Premià de Mar, amb només 5 habitatges nous o Pineda, amb 20, és on l’impacte ha estat més gran.

La tendència, segons es recull en l’informe, és que els municipis de menys de 10.000 habitants surtin més bé de la crisi del sector, mentre que les poblacions de més de 100.000 habitants són les més perjudicades amb davallades del 73% de mitjana.

L’informe també assenyala que moltes de les construccions iniciades s’han hagut d’aturar per falta de finançament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics