URGENT

Oriol Junqueras assegura a PLF que l’Estat Espanyol espolia a cada català uns 3000€ l’any.

Compartiu aquesta història

El candidat d’ERC a les properes eleccions europees, l’historiador Oriol Junqueras va oferir ahir una xerrada al nostre municipi amb simpatitzants i militants de la formació de la comarca.

Junqueras va denunciar durant la xerrada, que cada català aporta a l’Estat Espanyol uns 3000€ que no li son retornats de cap manera, cosa que va considerar un espoli. Segons el candidat republicà això passa com a mínim des de la reforma fiscal del 1986.

El candidat republicà va comparar aquesta situació amb els EEUU, on el president Barack Obama ha anunciat un pla extraordinari per fer front a la crisi. Un pla que costarà a cada nortamericà uns 2300 €. Junqueras va assegurar que els catalans, cada any, des de en fa 23, estan fent un Pla Obama.

Junqueras va explicar perquè va acceptar el repte de ser el cap de llista a les properes eleccions europees del mes de juny per ERC. Segons el candidat Esquerra és l’eina més útil per a la construcció de país, i va explica que Europa pren decisions molt importants pels catalans com ara en polítiques agràries, comercials , de relacions laborals o econòmiques.

Sobre la realitat europea, Junqueras va explicar que Catalunya necessita els seus propis representants per poder construir el seu futur com a Estat a l’espera del referèndum que haurà de determinar la Independència de Catalunya. En aquests sentit, Junqueras va assenyalar que el referèndum basc, proposat pel lehendakari Ibarretxe, no es va fer per que el PNV, com a partit, va frenar-lo.

Sobre el fet de compartir coalició a les eleccions europees amb CiU, Junqueras, assegura que els republicans estan oberts encara a aquesta opció, tot i que davant la negativa dels nacionalistes ja estan obrint nous contactes amb altres formacions.

A la xerrada d’ahir, on el candidat es va mostrar molt proper als participants, hi van assistir representants de les seccions locals d’Esquerra de PLF, Malgrat i Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics