URGENT

Malgrat presentarà la setmana que ve el projecte de remodelació del barri antic.

Compartiu aquesta història

Ho farà en dues sessions el proper dimarts a la tarda al centre Cultural del municipi.

La remodelació del nucli antic inclourà la peatonalització de diferents carrers del centre com ara el sector delimitat pels carrers del Carme, Camí Nou, Passada, d’Ollers i la plaça Pau Casals.
D’aquesta manera, units amb els carrers de Mar, Ramón Turró, Mallorca i d’En Blanch, tot el centre del municipi estarà limitat al trànsit rodat.

Aquesta actuació implicarà també diferents canvis de sentit en la circulació rodada. Per exemple el carrer del Carme, un dels eixos principals de Malgrat, tindrà tres trams diferenciats el tram entre l’escola Fonlladosa i fins l’Ajuntament , amb la mateixa direcció que l’actual, el tram entre l’Ajuntament i fins la plaça de rera l’esglèsia, serà peatonal i el tram entre l’església i l’Avd Mediterrània serà sentit Pineda.

Tot plegat ha de coincidir amb una ambiciós pla de creació de diferents rondes de circumval·lació al municipi per fer més àgil la circulació per Malgrat.
La peatonalització del centre implica també el dubte de què fer amb les Peixateries Velles. El consistori ja havia assegurat a RP que les columnes i la pedra original del mercat es mantindran, però el que falta saber si finalment també es mantindrà la cobertura o bé quedaren descobertes.

L’obra té com a finalitat millorar la qualitat de vida dels veïns amb la creació d’un espai de convivència ciutadana, més accessible i còmode. La remodelació també té com a objectius dinamitzar l’activitat comercial i turística, i revaloritzar el patrimoni històric i arquitectònic, ja que la zona és, segons l’Ajuntament la que més concentració comercial i de patrimoni aglutina.

L’acte de dimarts servirà per presentar els treballs realitzats i per recollir els suggeriments i les opinions dels veïns i veïnes. A més, es projectarà un vídeo amb imatges virtuals per explicar la proposta de remodelació i millora del nucli antic. Les sessions es faran a les 4 i a 2/4 de 9 del vespre.

 ***Els carrers marcats en vermell a la imatge són els principals,  però de fet tots els carrers compresos entre aquests carrers també seran peatonals

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics